coaching, problem based learning, verantwoordelijkheid

Tests

Slide 1

Cees Wiegel | Talent generator

Ik help mensen, teams of organisaties bij de volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling.

Image is not available
Image is not available

Tests kunnen helpen het inzicht bij mensen te vergroten. Uiteraard biedt een test nooit een absolute waarheid. Maar, als je aandacht besteed aan de zaken die je wel herkent, dan biedt dit al veel mogelijkheden om je zelfkennis en inzicht te vergroten. 

Uiteindelijk moet de uitslag van een test je uitdagen om actie te nemen. Actie gericht op de volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Cees werkt met een beperkt aantal, bewezen succesvolle tests:

  • De TTI-gedragsanalyse
  • De Johari-test
  • De MBTI-test

TTI-gedragsanalyse

De TTI-gedragsanalyse is gebaseerd op de DISC methode.

De analyse beschrijft in duidelijke taal hoe jouw gedrag is in je dagelijkse (privé) omgeving. We noemen dit de basisstijl. Verder laat het jouw respons gedrag zien. Dat is het gedrag dat je vertoont, omdat je denkt dat dat het wenselijke gedrag is. Vaak is dit het gedrag in je werkomgeving.

De kleuren die in deze gedragsanalyse gebruikt worden, maken het gedrag van jezelf en dat van anderen duidelijker en gemakkeijke herkenbaar.

De JOHARI-test

De JOHAR-test is bedoeld om communicatie te optimaliseren.

Uitgangspunten bij deze test zijn: 

  • Wat bekend is bij jezelf
  • Wat bekend is bij de ander
  • Wat onbekend is bij jezelf
  • Wat onbekend is bij de ander

De grootte van de Arena, het speelveld dat bekend is bij jezelf en bij de ander, bepaalt hoe effctief jouw communicatie is.

De MBTI-test

De MBTI-test is een persoonlijkheidstest.

In totaal onderscheidt deze test een zestiental types. Acht gebaseerd op extaversion en acht gebaseerd op Introversion. Door het relatief kleine aantal types binnen de MBTI-test kan het zijn, dat niet alle onderdelen in het persoonlijk rapport herkenbaar zijn.

Het rapport geeft behalve een algemene omschrijving van jouw persoonlijkheid, ook omschrijvingen van hoe jij leert, hoe je omgaat met stress, hoe jouw communicatie is, hoe jouw leiderschap is en hoe je op jouw werk bent.

Mijn aanpak is ‘standaard anders’.

Laten we een afspraak maken om daar eens verder over te praten.
mail: cees@ceeswiegel.nl of bel: 0654740722

Wil je ook dat je mensen pro-actief worden, met meer plezier werken, minder ziek zijn en een hogere productiviteit behalen?

Cees Wiegel beoordelingen

Free download van mijn boek:

Ik geef leiding! Toch?

Lees verder...

Ik geef leiding Toch 1

Over Cees

Cees is opgeleid om mensen op te leiden. Dat is zijn passie. Daar is hij goed in. Kenmerkend is zijn persoonlijke, doelgerichte aanpak, waarbij hij de confrontatie niet schroomt. Uiteraard zonder mensen te beschadigen. Hij is pragmatisch, een creatieve denker en resultaatgericht. Zijn humor helpt relativeren en zorgt voor snelle acceptatie. Vertrekpunt bij alles wat hij doet is het vertrouwen in mensen.

Neem contact op met Cees

Bellen:  +31 (0)6 4839 5515
Mailen:  cees@ceeswiegel.nl

Fitislaan 11
3893 JA Zeewolde

 

Volg Cees
cees-wiegel.jpg